top of page
shutterstock_560638720.jpg

Betula pubescens

De berk is een snelle groeier en staat symbool voor een nieuw begin. De hartvormige bladeren wuiven aan neerhangende takken sierlijk in de wind. De witte bast maakt de berk tot een stralende verschijning. De Latijnse naam 'Betula', wat 'schijnen' betekent, is dan ook goed gekozen.

Berk

3.Berk-betula-pubescens-birch-trees-boompje-per-post-duurzaam-cadeau-bloompost[800].jpg

Symboliek & weetjes

Standplaats

Half zon tot volle zon
4.Berk-betula-pubescens-birch-trees-boompje-per-post-duurzaam-cadeau-bloompost[800].jpg

Water geven

1 tot 2x per week

Temperatuur

tot -40°C

Verzorging boompje

2.Berk-betula-pubescens-birch-trees-boompje-per-post-duurzaam-cadeau-bloompost[800].jpg

Baby

 Hier ben ik dan! Jouw eigen baby-berk. Ik hoop dat je goed voor me wilt zorgen. Zet mij op een lichte plek in huis en geef me om de dag een beetje water. 

L128 Berk - betula pubescens-lifestyle-SoMe-[Official]-4 (1)-2.jpg

Na 2 weken

Na 2 weken vertroetelen is het tijd voor een grotere pot! Het liefst een pot van 2 liter of meer, met gaten onderin (zodat ik niet ‘verdrink’).

L128 Berk - betula pubescens-lifestyle-[HR]-1-2.jpg

Buiten

Je kunt mij nu buiten zetten. Laat me wel een weekje in de halfschaduw wennen aan de felle zon. Ik kan goed tegen kou, maar als ik net ben uitgelopen schuil ik bij temperaturen lager dan -5°C graag op een koele plek in huis. 

shutterstock_1782746903.jpg

Tiener

Wat je aandacht geeft groeit. Ik doe dan ook hard mijn best. Ben ik 2x zo groot als de hoogte van mijn pot? Dan is het tijd voor een grotere pot.

L128 Berk-betula pubescens-lifestyle-[HR]-4-2.jpg

Voeding & temperatuur

In de zomer sta ik graag buiten op een zonnige en warme plek. Als ik nieuwe bladeren maak, word ik hongerig en ben je dan erg dankbaar voor wat extra plantenvoeding! 

In de herfst verlies ik mijn bladeren. Een koukleum ben ik niet. Temperaturen tot -40°C doen mij niets. 

immo-wegmann-bv4GLfQpYSY-unsplash.jpg

Volle grond

Om echt te ‘floreren’ sta ik graag in de volle grond. Een grote pot kan ook, dan blijf ik klein. Ik ben een echte pioniersoort en in de volle grond groei ik zo’n 50 cm per jaar. 

Ik hou van zon en ruimte. In de herfst kleuren mijn blaadjes geel voordat ik ze laat vallen en in de winter heb je geen omkijken naar mij. 

verzorging

Fotogalerij

bottom of page