top of page
Olea_front.jpg

Olea europaea

Symbool van vrede, bron van culinaire hoogstandjes en hofleverancier van Mediterrane sferen... De olijfboom is het allemaal!

Olijfboom

Symboliek & weetjes

Standplaats

Half zon tot volle zon
Olive-tree-olijf-boom-olea-europaea-Brievenbus-bomen-boompjes-duurzaam-sustainable-groen-c

Water geven

1 tot 2x per week

Temperatuur

tot -5°C

Verzorging boompje

Baby

Hier ben ik dan! Jouw eigen baby-olijfboom. Ik hoop dat je goed voor me wilt zorgen. Zet mij op een lichte plek in huis en geef me om de dag een beetje water.

L113 Olijfboompje - Olea Europea-lifestyle-[HR]-10.jpg

Na 2 weken

Na 2 weken vertroetelen is het tijd voor een grotere pot! Het liefst een pot van 2 liter of meer, met gaten onderin (zodat ik niet ‘verdrink’).

meerder treemore boompjes-lifestyle-[HR]-6.jpg

Buiten

Je kunt mij nu buiten zetten. Laat me wel een weekje in de halfschaduw wennen aan de felle zon. Ik kan goed tegen kou maar bij temperaturen lager dan -5°C schuil ik graag op een koele plek in huis.

L113 Olijfboompje - Olea Europea-lifestyle-[HR]-21.jpg

Tiener

Wat je aandacht geeft groeit. Ik doe dan ook hard mijn best. Ben ik 2x zo groot als de hoogte van mijn pot? Dan is het tijd voor een grotere pot.

L113 Olijfboompje - Olea Europea-lifestyle-[HR]-39.jpg

Voeding & temperatuur

In de zomer sta ik graag buiten op een zonnige en warme plek. Als ik nieuwe bladeren maak, word ik hongerig en ben je dan erg dankbaar voor wat extra plantenvoeding!


Bij temperaturen onder de -5°C schuil ik graag weer op een koele plek in huis.

Na 2 jaar in mijn pot mag je me ook in de volle grond planten.

Ervaringen

Foto olijfboompje Margreet 28 mei 2024.png

Margeet

"Op het moment van schrijven, 2,5 jaar nadat mijn vader de olijf gekregen heeft, staat de olijf nu voor het tweede keer volop in bloei en heeft hij een hoogte van 2.85 meter bereikt! We zijn diep onder de indruk en enorm verwonderd (samen met onze familie en vrienden) hoe snel deze olijfboom groeit!" 

Fotogalerij

bottom of page