top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRoxane

Bomen: Voor elke gelegenheid een bijzonder verhaal

Het brievenbus-idee van Treemore is ontstaan vanuit een passie voor bomen. We zijn bomenliefhebbers om vele redenen. Eén daarvan: het verhaal dat bomen vertellen, de symboliek. In het algemeen staat het geven van een boom symbool voor duurzame groei in een relatie. Maar daarnaast heeft iedere boom (en plant) zijn eigen verhaal en betekenis. Zo is er voor iedere gelegenheid wel een boom met een passend verhaal te vinden. In deze blog zetten we de symbolische betekenis van vier wintergroene soorten uit ons assortiment op een rijtje. Welke boom stuur jij deze winter?


Parasolden (Pinus pinea)

De parasolden staat symbool voor levenskracht en vruchtbaarheid. Hij blijft de hele winter groen en produceert, eenmaal volwassen, van die heerlijke pijnboompitten. Door zijn parasol-vorm biedt hij schaduw tegen de felle zon, waardoor hij ook symbool staat voor bescherming. In oriëntaalse culturen symboliseerde hij ook moed, trouw, standvastigheid en karaktersterkte. Als dat geen mooie kerstwens is...Olijfboom (Olea europaea)

Wie denkt olijfboom en symboliek, denkt vrede. Deze symboliek is ouder dan de weg naar Rome en zit diepgeworteld in onze cultuur: van de duif die een olijftakje aan Noah gaf tot ver in de Griekse oudheid. Maar de olijf staat ook symbool voor vruchtbaarheid en voorspoed. De legende gaat namelijk dat door het schenken van een olijfboom die gelijk vruchten droeg, de godin Athena de Griekse stad Athene zo enorm geholpen had dat deze naar haar vernoemd werd.

En of dat nog niet genoeg is, staat de olijfboom óók nog symbool voor kracht, overwinning en een positief toekomstbeeld. Met het geven van een olijfboompje bevestig je dus een duurzame band en het vormt een blijvende herinnering aan vriendschap en verbondenheid.Acacia pravissima

De acacia pravissima is onze meest exotische soort. Zo exotisch dat we er in het Nederlands geen aparte naam voor hebben. Helemaal niet gek, want Europa is het enige continent waar de acacia niet van nature voor komt. Maar het is een zeer sterke boom die droogte, wind en bosbranden kan doorstaan. Hij staat hierdoor symbool voor veerkracht en standvastigheid. Maar het is ook een boom die symbool staat voor herinnering en reflectie en eeuwigdurend leven. Een zeer geschikt boompje om iemand een steuntje in de rug te geven of om successen te vieren!Koffie (Coffea arabica)

De koffieplant staat symbool voor ondersteuning en aanmoediging. In Nederland spreken we zelfs van ‘een bakkie troost’. Comfort, gezelligheid en een boost, dat is wat koffie miljoenen mensen dagelijks biedt. Verder staat de plant - dankzij het drankje - symbool voor gastvrijheid en vrijgevigheid. Wil je iemand ondersteunen of uitnodigen om samen een bakkie koffie te drinken, dan is dit koffieplantje het ideale geschenk.Heb je een soort gevonden waarvan de symboliek past bij het verhaal dat jij wil overdragen? Ga dan naar Bloompost.nl of Plantje.nl en stuur een boompje als brievenbuspost. Of neem voor zakelijke bestellingen contact met ons op.

877 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page