top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMaarten

De grootste boom ter wereld is terug

Bijgewerkt op: 23 mei 2023

We hebben weer zaailingen van de grootste boom ter wereld: de Californische Giant Sequoia.

Nog nét klein genoeg om door de brievenbus te passen :). Waarom deze boom het in Nederland zo goed doet en wat het zo leuk maakt om er eentje op te kweken of weg te geven, lees je in deze blog.Waar laat je zo’n reus?

Mocht je denken ‘de grootste boom ter wereld, daar heb ik toch helemaal geen plek voor?’... We hebben goed nieuws! Zoals eigenlijk alle bomen, kan ook de grootste boom ter wereld klein gehouden worden in een pot. Zie onderstaand resultaat van onze allereerste klant na vier jaar kweekplezier (en wegdromen naar Sequoia National Park…). En dat voor de prijs van een klein boeketje.Kan die boom wel in Nederland groeien?

Jazeker, en goed ook! Dat de Sequoia’s het in Nederland goed doen heeft een reden. Vóór de ijstijden groeiden ze ook in Europa. Sterker nog: een deel van de bruinkool in onze bodem bestaat uit oude Sequoia stammen. Toen de ijstijden begonnen, waren de Sequoia’s alleen niet in staat om snel genoeg naar het zuiden te migreren en de oprukkende ijskappen te ontvluchten. Ze 'liepen' vast op de bergketens die in Europa van Oost naar West lopen, zoals de Alpen en de Pyreneeën. In Noord-Amerika, waar de Rocky Mountains van Noord naar Zuid lopen, konden de Sequoia’s de ijstijden wel overleven.


Dat de sequoia’s de ijstijden in Europa niet overleefden wil niet zeggen dat ze hier niet meer kunnen groeien. Sequoia’s gedijen hier uitstekend, getuige onderstaande fotoserie waarvan alleen de laatste foto niet in Nederland is gemaakt.


Wat je aandacht geeft groeit

Ontdek het plezier van een boom(pje) opkweken en bestel snel een baby reus op BloomPost of Plantje.nl. Leuk voor jezelf en leuk om te geven! Een duurzaam cadeau waar de ontvanger met groene vingers een leven lang plezier van zal hebben.


Heeft jouw organisatie ‘groot nieuws’ te vieren of wil je nieuwe collega’s verwelkomen met een duurzaam en symbolisch cadeau (‘samen groeien’ of ‘tot grote hoogte stijgen’)? Met de Giant Sequoia - die staat voor kracht, moed en vastberadenheid - als relatiegeschenk, maak je gegarandeerd een reusachtig goede indruk. Neem voor onze maatwerk mogelijkheden een kijkje op de pagina verkoop en neem bij vragen contact met ons op. Samen maken we de wereld een klein beetje groener!


332 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page